Talonmiespalvelut PHP

Talonmiespalvelut PHP syntyi Vuosi Yrittäjänä-ohjelman kautta. Opiskelijalle ohjelma tarjoaa hauskan ja käytännönläheisen työkalun yrittäjyyden sekä työelämätaitojen oppimiseen. Ohjelman aikana opiskelijat perustavat yksin tai ryhmässä oikealla rahalla toimivan NYT-yrityksen omien kiinnostustensa ja taitojensa mukaan. Opiskelijat voivat halutessaan osallistua myös kansallisiin kilpailuihin ja tapahtumiin.

Projektin toteutusaika: Syksy 2023

Projektin toteutus: NYT-yritys

Mitä projektissa tehtiin:

Talonmiespalvelu PHP:n takana on kolme reisjärvistä nuorta: Jalo Paavola, Arttu Honkaperä, Pyry Pesola. Nuoret yrittäjät kertovat, että kiinnostus yrittäjyyteen on tullut jo aiemmin kotoa, koska nuorien lähisukulaisia toimii yrittäjinä. Yhteinen yritysidea syntyi yhdessä valinnaisaineita valitessa. Yksi parhaista asioista yrittämisessä nuorten mielestä onkin yhdessä tekeminen ja työt sujuvat mukavammin porukalla!

”Nuoriso Leader rahoituksen avulla

pääsimme hyvin alkuun ja saimme hankittua tärkeitä työvälineitä.”

Yhdessä tekemisen lisäksi parasta yrittäjyydessä on nuorten mielestä oman rahan tienaaminen. Hinnoittelun he kokivat haastavana ja kokevat oppineensa, miten tärkeää oman työn oikein hinnoittelu on. ”Hinnoittelun kultainen keskitie löytyy vain kokemuksen kautta” kertoo Jalo Paavola.

Erityisesti mieleen on jäänyt ensimmäiset työkeikat lumitöitä tehden. Nuoret kokevat, että mikäli yrittäjyys kiinnostaa heitä jatkossa, on aloittaminen varmasti helpompaa kun kokemusta jo löytyy.


Katso myös