Keskipiste-Leaderin toiminta

Keskipiste-Leader ry on maaseudun kehittämisyhdistys, joka toimii kahdeksan kunnan alueella Nivala-Haapajärven sekä Haapaveden-Siikalatvan seutukunnissa.

Leader-ryhmä on rekisteröity yhdistys, joka kannustaa maaseudun asukkaita kehittämään omaa kotiseutuaan, lisäämään sen viihtyisyyttä sekä synnyttämään uusia työpaikkoja ja yrityksiä. Leader-ryhmät ovat laatineet alueelleen paikallisen maaseudun kehittämisstrategian, jota ne toteuttavat seitsemän vuotta kestävien EU-ohjelmakausien ajan.

 

Leader-ryhmät rahoittavat yleishyödyllisiä ja elinkeinotoimintaa edistäviä hankkeita sekä yritystukia. Leader-ryhmät neuvovat tuen hakijoita hakemusten valmistelussa ja hankkeiden toteuttamisessa. Ryhmän toimintaan voi osallistua kuka tahansa alueen asukas toteuttamalla hankkeen, olemalla mukana hankkeessa tai liittymällä yhdistyksen jäseneksi.

Keskipiste pähkinänkuoressa

  • Toimii kahdeksan kunnan alueella
  • Asukkaita alueella n. 41 000
  • Yrittäjät, yhteisöt ja nuoret toiminnan painopisteinä
  • Toiminta on avointa kaikille

Keskipiste-Leaderin ohjelmakausi 2014-2022 numeroina

10,6 M €
Jaettua rahoitusta
407 kpl
Yhteisöjen hankkeita
552 kpl
Yrityshanketta
269 kpl
Nuoriso Leader -projektia
179 kpl
Uutta työpaikkaa
109223 h
talkootyötä

Katso esittelyvideomme alta:

Yhdistys

Voisitko sinäkin tulla mukaan toimintaan? Keskipiste-Leader ry:n jäseneksi voivat liittyä kaikki yhdistyksen toimialueella asuvat maaseudun kehittämisestä kiinnostuneet henkilöt ja yhteisöt.

Tutustu

Julkaisut

Täältä löydät Keskipiste-Leaderin toimintasuunnitelman, strategian ja muita julkaisuja.

Lue lisää