Kansainvälinen toiminta

Kansainvälistyminen alkaa olla arkipäivää myös maaseudulla ja se nähdään luonnollisena paikallisen tason toiminnan kehityksenä. Kansainvälisyys voi näkyä hanketoimintana, mutta kansainvälinen voi olla myös ilman hankkeitakin!

Leader-ohjelmaan kuuluu kansainvälisyyden lisääminen

EU:n alueella toimii yli 2000 Leader-ryhmää, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä toistensa kanssa. Kansainvälisen toiminnan kautta haetaan oppia ja ideoita muista maista, tutustutaan ja tehdään yhdessä yli rajojen. Suomalaiset ovat hyviä ja kysyttyjä kumppaneita eurooppalaisissa yhteistyökuvioissa.

Tällä hetkellä Keskipiste-Leaderin alueella kansainvälisyys näkyy mm. nuorten eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun muodossa. Myös useissa hankkeissa on kansainvälistymistä edistäviä toimia.

Kansainvälisen toiminnan monet mahdollisuudet

  • Uusia ideoita muualta omaan toimintaan
  • Paljon mahdollisuuksia nuorille
  • Nuori vapaaehtoistyöntekijä omaan yhteisöön
  • Kulttuurienvälistä oppimista ja uusia ystäviä

Kiinnostaako kansainvälisyys?

Etsitkö kansainvälisiä kumppaneita hankkeisiin? Kiinnostaisiko kansainvälisen vapaaehtoistyöntekijän työpanos omassa yhteisössä?

Kansainvälisen toiminnan suunnittelussa saat apua Keskipiste-Leaderin toimistolta. Keskipiste-Leaderilla on laajat verkostot ja hyviä kumppaneita ympäri Eurooppaa!

Nuorten kansainvälisyys

Keskipiste-Leaderin toiminnan kautta nuorilla on mahdollisuus  kansainvälistä kokemusta ja toimia yhdessä muiden nuorten kanssa Suomessa ja Euroopassa.

Haluatko mukaan vaikkapa nuorisotyöryhmän kansainväliseen toimintaan. Vai kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopassa? Lue lisää vaihtoehdoista nuorten omilta sivuilta!

Vapaaehtoistyö nuorille

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopassa? Meidän kauttamme voit lähteä ESC-ohjelman vapaaehtoiseksi.

Tutustu toimintaan

Kansainväliset hankkeet

Olemme rahoittaneet useita kansainvälisiä Leader-hankkeita.

Tutustu toimintaan