Nuorten vapaaehtoistyö Euroopassa

Kiinnostaako kansainvälisyys ja vapaaehtoistyö Euroopassa? Keskipiste-Leader vastaanottaa ja lähettää nuoria ympäri Eurooppaa tekemään vapaaehtoistyötä yhteisöjen hyväksi ESC-ohjelman vapaaehtoispalvelun kautta.

Keskipiste-Leaderin vapaaehtoistyö nuorille

ESC-ohjelman vapaaehtoistoiminnassa nuori toimii vapaaehtoisena jossain voittoa tavoittelemattomassa ja paikallista yhteisöä hyödyttävässä hankkeessa.  Palvelu toisessa maassa antaa nuorelle työkokemusta, kasvattaa kielellistä osaamista ja opastaa kulttuurienväliseen kanssakäymiseen. Tehtävät eivät kuitenkaan edellytä nuorelta ammatillista osaamista tai kielitaitoa.

Vapaaehtoispalvelu voi liittyä esimerkiksi ympäristön suojeluun, ilmastonmuutoksen torjuntaan ja tasa-arvon edistämiseen.  Ohjelma on suunnattu 18-30 -vuotiaille nuorille

Vapaaehtoistyö voi olla

  • nuorisotyössä ja nuorten harrastustoiminnassa
  • ympäristönsuojelussa
  • vähemmistöjen ja erityisryhmien parissa
    kansalaisjärjestössä
  • kulttuurin ja kulttuuriperinnön saralla
  • julkisella sektorilla, esimerkiksi vanhuspalveluissa.

Miten pääsee mukaan?

Keskipiste-Leaderilla on mahdollisuus lähettää  alueemme yli 18 -vuotiaita nuoria suorittamaan vapaaehtoispalvelusta ympäri Eurooppaa. Jos siis olet kiinnostunut esim. viettämään kiinnostavan ja hyödyllisen välivuoden Euroopassa, ota rohkeasti yhteyttä ja etsitään sinulle sopiva vapaaehtoispalvelupaikka!

Otamme vastaan nuoria Euroopasta ja sijoitamme heidät toimimaan jonnekin alueemme yhdistykseen tai yhteisöön tekemään vapaaehtoistyötä. Olemme ottaneet nuoria vastaan Saksasta, Ukrainasta, Kreikasta, Espanjasta, Ranskasta… Kerrallaan voimme vastaanottaa 2 nuorta, jotka sitten saavat työnsä esim. paikallisesta 4h-yhdistyksestä, oppilaitoksen vapaa-ajanohjauksesta, kunnan kulttuuritoimesta tai mistä tahansa muulta asiasta kiinnostuneelta taholta. Jos yhteisösi haluaa kansainvälisen käsiparin vapaaehtoiseksi, ottakaa yhteyttä!

 

Lisätietoa löydät täältä