Palvelut yrityksille

Keskipiste-Leaderin myöntää tukea monenlaisille yrityksille, aloittaville ja laajentaville, toimintansa kehittämiseen.Yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja tuetaan, jotta alueellemme syntyisi lisää yritystoimintaa ja työpaikkoja.

Apua yrityksen kasvuun ja kehitykseen

Tukea voivat hakea Keskipiste-Leaderin alueella toimivat mikroyritykset. Tuki voi olla joko EU:n maaseuturahaston Leader-yritystukea tai alueen omaa Startti Leader -tukea, riippuen toimenpiteen laajuudesta. Oman idean kanssa kannattaa olla yhteydessä Keskipiste-Leaderin toimistoon, niin voimme yhdessä miettiä, mikä tuki sopisi sinun yrityksesi tarpeisiin parhaiten. Vaihtoehdoista voit lukea tarkemmin alla olevista linkeistä:

Leader-rahoitus isompiin investointeihin ja kehittämistoimiin

Maaseuturahaston Leader-yritystukea voi hakea isompiin investointeihin sekä liiketoiminnan aloittamiseen tai laajentamiseen sekä kokeiluihin. Tuki voi olla 2 000 € – 50 000 €.

Startti Leader – rahoitusväline yritysten pienille kehittämis- ja investointitoimille

Startti Leader on Keskipiste-Leaderin oma rahoitusväline yritysten pienille kehittämis- ja investointitoimille. Tuen määrä on enintään 1 000 €.

Mihin yritystukea voi saada?

Investointeihin

Toimitilojen rakentaminen, laajentaminen, korjaaminen, ostaminen. Kone-, laite- ja kalustohankinnat. Aineettomat investoinnit.

Perustamiseen ja
liiketoiminnan kehittämiseen

Uuden yrityksen tai toimivan yrityksen uuden liiketoiminnan perustamistoimenpiteisiin, kuten konsulttipalveluihin tai tuotekehitykseen. Uusien palveluiden tai tuotteiden kokeiluihin.

Yritysten yhteistyöhön

Yritysryhmähanke (mukana 3-10 mikroyritystä), jossa kehitetään toimintaa yhdessä. Esim. yhteismarkkinoinnin suunnittelu, yhteiset palvelupaketit.

Kuka voi saada yritystukea?

Yritystukea voi saada alkava tai jo toimiva yritys

Keskipiste-Leader myöntää yritystukia alueellaan toimiville alle 10 htv työllistäville yrityksille. Tukea myönnettässä huomioidaan toimialan markkinatilanne alueella. Kysy rohkeasti meiltä, olisiko sinun yritykselläsi mahdollista saada tukea yrityksesi kehittämiseen!

Esimerkkejä yritystuista voit lukea hanke-esittelyistä tai Ruokaviraston valtakunnallisesta hankerekisteristä (avautuu uuteen ikkunaan)

   Tartu tuumasta toimeen. Kysy lisätietoa Leader-toimistolta.   Ota yhteyttä

Muuta kiinnostavaa