Lomakkeet ja ohjeet yhteisöille

Tälle sivulle on koottu ohjeita ja lomakkeita hankehakemuksen valmisteluun liittyen. Aina kannattaa olla yhteydessä myös Keskipiste-Leaderin toimistoon, niin saat varmasti juuri teidän hanketyyppiä koskevat ohjeet ja neuvot.

Hanketukien hakemiseen liittyvät lomakkeet ja ohjeet

HUOM! Hanketukien hakemisessa on ohjelmakausien vaihtumisesta johtuva tauko, eikä hakemuksia voi toistaiseksi jättää Hyrrään. Uuden ohjelmakauden 2023-2027 tukien hakeminen avautuu kevään 2023 aikana.

Leader-tukea haetaan  sähköisesti Hyrrä-verkkopalvelun kautta. Lue lisää www.ruokavirasto.fi/hyrra. Sivustolta löytyy myös käyttö- ja täyttöohjeet. Neuvoa kannattaa kysyä myös Keskipiste-Leaderin toimistolta!

Yleishyödyllisten hankkeiden hankesuunnitelma kannattaa kirjoittaa valmiiksi hankesuunnitelmapohjalle , josta tiedot on helppo siirtää Hyrrään.

Rakentamishankkeisiin  tarvitaan alla olevan mallin mukainen kustannusarvio ja rakennusselostus.

Hyrrä-asiointiin tarvittavat Suomi.fi -valtuudet

Vuoden 2021 alusta lähtien Hyrrä-valtuuksia on hoidettu Suomi.fi -palvelussa, jonne kirjaudutaan henkilökohtaisilla tunnistautumisvälineillä, kuten verkkopankkitunnuksilla. Muutos on vaikuttanut erityisesti yhdistysten Hyrrä-valtuuksien antamiseen. Yhdistysten, joissa tarvitaan kaksi nimenkirjoittajaa kannattaa varata hyvin aikaa valtuuksien hakemiseen. Leader-ryhmien julkaisemalta videolta löytyy selkeät ohjeet valtuuksien hakemiseen ja myöntämiseen.

Jos sinulla on yksin yhteisön asiointi- ja nimenkirjoitusoikeus, voit asioida suoraan Hyrrä-asiointipalvelussa ilman erillisiä valtuutuksia.

Jos haluat valtuuttaa hakemuksen tekijäksi sellaisen henkilön, jolla ei ole nimenkirjoitusoikeutta, tee valtuutukset Suomi.fi-palvelussa. Hyrrässä tarvittavia valtuuksia ovat Maaseudun tuet ja etuudet: Maaseudun ja kalatalouden tukien ja korvauksien hakeminen / valmistelu / katselu.

Joidenkin yhdistysten nimenkirjoitussäännössä yhdistyksen edustamiseen edellytetään kahta tai useampaa edustajaa yhdessä. Näissä tapauksissa lähetä valtuushakemus liitteineen Suomi.fi:n virkailijavaltuuttamispalveluun. Sama koskee myös sellaisia organisaatioita, joita ei ole merkitty kaupparekisteriin, yhdistysrekisteriin eikä YTJ:ään (esimerkiksi kunnat, oppilaitokset, seurakunnat ja jotkin yhdistykset).

Leaderin ohjevideolta löydät ohjeet vaihe vaiheelta:
Ohjevideo 1: Ohjeet asiointivaltuuden antamiseen
Ohjevideo 2: Tarkistuspyyntö yhdistysrekisteriin (jos kirjautuminen ei onnistu)
Ohjevideo 3: Virkailijavaltuutushakemuksen tekeminen

Ohjeita ja neuvoja kannattaa kysyä myös meiltä Keskipiste-Leaderista!

Maksatuksiin liittyvät lomakkeet ja ohjeet

Tarkempia ohjeita on koottu Maksun hakeminen -sivuille. Maksuhakemukseen tarvittavia liitelomakkeita löytyy ELY-keskuksen sivuilta.