Lomakkeet ja ohjeet yhteisöille

Tälle sivulle on koottu ohjeita ja lomakkeita hankehakemuksen valmisteluun liittyen. Aina kannattaa olla yhteydessä myös Keskipiste-Leaderin toimistoon, niin saat varmasti juuri teidän hanketyyppiä koskevat ohjeet ja neuvot.

Hanketukien hakemiseen liittyvät lomakkeet ja ohjeet

Leader-tukea haetaan  sähköisesti Hyrrä-verkkopalvelun kautta. Lue lisää www.ruokavirasto.fi/hyrra. Sivustolta löytyy myös käyttö- ja täyttöohjeet. Neuvoa kannattaa kysyä myös Keskipiste-Leaderin toimistolta!

Yleishyödyllisten hankkeiden hankesuunnitelma kannattaa kirjoittaa valmiiksi hankesuunnitelmapohjalle , josta tiedot on helppo siirtää Hyrrään.

Rakentamishankkeisiin  tarvitaan alla olevan mallin mukainen kustannusarvio ja rakennusselostus. Lisää malleja löydät Leader-ryhmä Outokairan sivuilta

Kehittämishankkeiden kustannusarvion laadintaan löytyy omat ohjeensa.

Hyrrä-asiointiin tarvittavat Suomi.fi -valtuudet

Vuoden 2021 alusta lähtien Hyrrä-valtuuksia on hoidettu Suomi.fi -palvelussa, jonne kirjaudutaan henkilökohtaisilla tunnistautumisvälineillä, kuten verkkopankkitunnuksilla. Muutos on vaikuttanut erityisesti yhdistysten Hyrrä-valtuuksien antamiseen. Yhdistysten, joissa tarvitaan kaksi nimenkirjoittajaa kannattaa varata hyvin aikaa valtuuksien hakemiseen. Leader-ryhmien julkaisemalta videolta löytyy selkeät ohjeet valtuuksien hakemiseen ja myöntämiseen.

Jos sinulla on yksin yhteisön asiointi- ja nimenkirjoitusoikeus, voit asioida suoraan Hyrrä-asiointipalvelussa ilman erillisiä valtuutuksia.

Jos haluat valtuuttaa hakemuksen tekijäksi sellaisen henkilön, jolla ei ole nimenkirjoitusoikeutta, tee valtuutukset Suomi.fi-palvelussa. Hyrrässä tarvittavia valtuuksia ovat Maaseudun tuet ja etuudet: Maaseudun ja kalatalouden tukien ja korvauksien hakeminen / valmistelu / katselu.

Joidenkin yhdistysten nimenkirjoitussäännössä yhdistyksen edustamiseen edellytetään kahta tai useampaa edustajaa yhdessä. Näissä tapauksissa lähetä valtuushakemus liitteineen Suomi.fi:n virkailijavaltuuttamispalveluun. Sama koskee myös sellaisia organisaatioita, joita ei ole merkitty kaupparekisteriin, yhdistysrekisteriin eikä YTJ:ään (esimerkiksi kunnat, oppilaitokset, seurakunnat ja jotkin yhdistykset).

Leaderin ohjevideolta löydät ohjeet vaihe vaiheelta:
Ohjevideo 1: Ohjeet asiointivaltuuden antamiseen
Ohjevideo 2: Tarkistuspyyntö yhdistysrekisteriin (jos kirjautuminen ei onnistu)
Ohjevideo 3: Virkailijavaltuutushakemuksen tekeminen

Ohjeita ja neuvoja kannattaa kysyä myös meiltä Keskipiste-Leaderista!

Maksatuksiin liittyvät lomakkeet ja ohjeet

Tarkempia ohjeita on koottu Maksun hakeminen -sivuille. Maksuhakemukseen tarvittavia liitelomakkeita löytyy ELY-keskuksen sivuilta.