Pyhännän monitoimipuisto ja Liikennepuisto

Kiertävä pöllöpatsas luovutettiin 12. kerran alueen aktiiviselle toimijalle vuonna 2021. Palkinto on myönnetty hankkeille, jotka ovat olleet hyviä esimerkkejä uusista toimintatavoista, yhteistyön lisäämisestä tai vaikkapa erityisen suuresta talkoohengestä.

Vuonna 2021 näillä perusteilla Vuoden Leader-hankkeena palkittiin Pyhännän maa- ja kotitalousseura ry:n hankkeet Pyhännän monitoimipuisto ja Liikennepuisto.

Ilmakuva liikenne- ja leikkipuistosta

Tietoa hankkeesta

Monitoimipuisto-hankkeessa rakennettiin Pyhännän kyläkeskustaan eri-ikäisiä kuntalaisia palveleva monitoimipuisto asianmukaisine laitteineen ja viheristutuksineen. Puistoaluetta on laajennettu sen jälkeen Liikennepuisto-hankkeella, sekä Yhteisö Leader -tuetulla Pihlajapuiston rakentamisella. Tavoitteena on ollut kaikkia kuntalaisia palveleva viihtyisä lähiliikunta- ja ulkoilualue. Puistojen rakentamiseen on osallistunut laaja joukko kuntalaisia eri yhdistysten kautta, koululaisia, yrityksiä sekä kunta. Esimerkillinen toiminta on osoitus siitä, että pienessä yhteisössä yhteistyöllä voi saada aikaan isoja muutoksia. Hanke on tuonut lisää viihtyisyyttä kuntaan. Lisäksi on voitu työllistää nuoria kesätöihin puistoihin.

 


Katso myös