Meijerirakennus kuntoon korjaamalla

Keskipiste-Leader valitsee ja palkitsee vuosittain rahoitettujen hankkeiden joukosta Vuoden Leader-hankkeen. Kiertävällä Pöllö-patsaalla palkitut hankkeet ovat olleet hyviä esimerkkejä uusista toimintatavoista, yhteistyön lisäämisestä tai  vaikkapa erityisen suuresta talkoohengestä. Leader-toiminnassa tavoitteena on, että hyvät käytännöt ja mallit lähtevät leviämään muidenkin toimijoiden käyttöön. Palkitsemisen tarkoituksena onkin tuoda näitä onnistumisia esille kannustavana esimerkkinä ja innostuksen lähteenä.

Vuonna 2017 palkittiin ROM Rantsila osk:n Meijerirakennus kuntoon korjaamalla –yleishyödyllinen investointihanke.

Naisia leipomassa lehmämaalauksen edessä

Tietoa hankkeesta

Hankkeessa kunnostettiin Rantsilan keskustassa sijaitseva vanha, vuonna 1922 rakennettu pinta-alaltaan n. 800 m2 meijerirakennus yleishyödylliseen käyttöön kokous-, näyttely- tai juhlatiloiksi, tilapäisiksi majoitustiloiksi sekä harrastustiloiksi, jossa kohderyhmänä ovat mm. nuoret. Osuuskunnan muodostaa kuusi yksityishenkilöä, joilla on ollut haastava lähtötilanne ison huonossa kunnossa oleva rakennuksen kanssa. Hanke on vaatinut paljon sitoutumista ja lähemmäs 2000 talkootyötuntia tähän mennessä. Toimijat ovatkin saaneet paljon muita asukkaita mukaan kunnostustöihin, ja uutta toimintaa on järjestetty yhteistyössä muiden yhdistysten kanssa.

Toimintaa on kehitetty edelleen mm. Meijerin sauna -hankkeella, jossa rakennettiin saunatilojen lisäksi myös matkaparkkipalveluita.


Katso myös