Kuuselan Wintti

Tässä hankkeessa käynnistettiin maatilamatkailu Kuuselan Wintti -toiminta.

Hankkeessa yrittäjä Susanna Kesti lähti laajentamaan yritystoimintaansa matkailu- ja elämyspuolelle.

Hankkeessa rakennettiin yrittäjän kodin yläkertaan maatilamatkailutoimintaan tarvittavia majoitustiloja. Hanke sisälsi tarvittavat toimenpiteet tilojen käyttötarkoituksen muutokseksi sekä tarvittavat kalusto- ja kalusteinvestoinnit.

Lisäksi ulos hankittiin puuteltta, jossa matkailijat voivat majoittua metsässä. Teltta mahdollistaa laajemman matkailu- ja elämystoiminnan luonnossa. Teltta hankittiin Startti Leader-tuen avulla.

Kesä 2023 oli Kuuselan Wintin ensimmäinen kesä matkailu- ja elämyspuolella toimimisessa. Kansainvälisten turistien määrä oli yrittäjälle positiivinen yllätys. Matkailijoita oli mm. U.S.A:sta, Saksasta, Hollannista, Itävallasta, Sveitsistä, Virosta, Latviasta, Liettuasta ja Ranskasta. Kansainväliset matkailijat olivat erityisen kiinnostuneita suomalaisista luontoelämyksistä. Yritys on onnistuneesti vastannut matkailupalveluilla kysyntään myös riistaruualla ja on mukana Oulu2026-Arctic Food Lab-verkostossa. Arctic Food Lab on Oulu2026-alueen yhteinen tuotemerkki, joka kertoo puhtaasta arktisesta luonnosta ja siellä kasvaneista raaka-aineista, jotka jalostetaan paikallisella osaamisella korkeatasoisiksi tuotteiksi ja palveluiksi.

Kuvat: Susanna Kesti


Katso myös