Kuusaa-Jokelan kaverukset

Vuoden 2023 Nuoriso Leader –palkinnon sai Kuusaa-Jokelan kaverukset -ryhmä Haapajärveltä Kuusaa(laiset) kuntoon! -hankkeen onnistuneesta toteuttamisesta.

Haapajärvellä Kuusaa-Jokelan lapset ja nuoret viettävät paljon aikaa yhdessä kylätalo Eurolan tiloissa. Nuoret saivat idean, että kylätalolla he voisivat harrastaa monenlaista,  jos vain olisi sopivia välineitä. Niinpä nuoret hakivat Nuoriso Leader -rahoitusta erilaisiin pallo- ja sisäliikuntavälineisiin, joiden avulla voisi aloittaa uusia harrastuksia koko kylän nuorten (ja miksei vanhempienkin) voimin.

Nuoret kertoivat hakemuksessa, että yhteisten harrastusvälineiden saaminen kylätalo Eurolaan olisi tärkeää sijainnin vuoksi. Muihin vastaaviin paikkoihin on pitkä matka. Eurolaan nuoret pääsevät itse kävelemällä tai pyöräilemällä, eikä heidän tarvitse olla pyytämässä kyytiä vanhemmilta.

Nuorten projekti toteutui hienosti ja sen aktiiviseen toteuttamiseen osallistui neljä kylän nuorta. Rahoituksesta oli hyötyä, sillä nyt Eurolaa voi käyttää paljon monipuolisemmin ja kaikenikäiset pääsevät liikkumaan oman kylän yhteisissä tiloissa. Nuoret oppivat myös esimerkiksi budjetointia sekä saivat rohkeutta lähteä vaikuttaviin hankkeisiin mukaan.

250 euron jatkototeutusrahalla nuoret aikovat järjestää jotain mukavaa yhteistä tekemistä, kuten  virkistysilta nuorille tai laavuretki kaikille innokkaille kyläläisille. Myös kesäkioskin pitämistä on mietitty.


Katso myös