Handmade by Heini on saanut neuleohjeillaan jo kansainvälistäkin näkyvyyttä.

Kuvat: Heini Perälä

Haapajärvinen yrittäjä Heini Perälä on saanut Leader rahoitusta kalustohankintoihin, jotka myöhemmin ovat mahdollistaneet mm. omien neuleohjeiden suunnittelun. Nykyään ohjeita löytyy myös hänen omasta neuleohjekirjastaan. Neuleohjeiden suunnittelu on nykyään oleellinen osa yrityksen toimintaa. Yrityksen verkkokaupasta (www.handmadebyheini.fi) voi ostaa yrittäjän neulekirjaa ”Heinikin sukkakirja” – ja ”Lempparisukat” -neulelehteä, jossa yrittäjä on myös mukana. Verkkokaupasta voi myös tilata yksittäisiä neuleohjeita, jotka toimitetaan sähköpostitse PDF-tiedostoina.

Ohjeita myydään myös kansainvälisellä neulesivustolla nimeltään Ravelry, siellä sukkaohjeita on saatavilla sekä suomeksi että englanniksi.  Neulekirjaa myyvät myös monet tahot, kuten Adlibris, Suomalainen kirjakauppa, Prisma, useat kotimaiset kivijalkakirjakaupat sekä verkkokirjakaupat.

Handmade by Heini on saanut jo myös kansainvälistä näkyvyyttä.

Kansainväliset unelmaprojektit syntyivät yrittäjän mukaan sattumien kautta. Instagramin välityksellä amerikkalainen neulekirjailija Tanis Gray löysi Heinin villasukkatöitä. Tätä kautta Heini sai kutsun lähettää neuleideoita ”Harry Potter Knitting Magic 2” -kirjaa varten vuonna 2020. Yksi sukkamalli tuli valituksi kyseiseen kirjaan, josta seurasi lisää yhteistöitä Tanisin kanssa. Heini sai sukkamallinsa myös kirjoihin “Knitting with Disney” (2021) ja “Disney Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas” (2023). Kirjat ovat englanninkielisiä ja toistaiseksi niistä ei ole ilmestynyt suomenkielisiä versioita. Kyseisiä kirjoja voi kuitenkin ostaa myös Suomesta ja lainattua kirjastoista!

”Nämä on olleet kyllä ihanimpia työjuttuja, mitä olen oman neulekirjan lisäksi päässyt viime vuosina tekemään. Olen ollut Nightmare Before Christmas -fani jo yläasteikäisestä saakka ja Harry Pottereita rakastan valtavasti, joten senkin takia nämä oli aivan unelmaprojekteja mulle!” – Heini kertoo.


Katso myös