Fresh and local food - competitive advantages in rural areas

Hankkeessa opitaan asiantuntijoilta paikallisten tuotteiden parempaa tuotteistamista ja markkinointia sekä tutustutaan Hollannin ja Saksan maaseutualueiden hyviin käytäntöihin. Niitä ja niistä saatuja ideoita sovelletaan Keskipiste- ja Rieska-Leaderin alueen toimijoiden tarpeisiin.

Ylämaankarja
Kuvaaja: Studio Tomi Aho

Hankkeessa on mukana suomalaisia, hollantilaisia ja saksalaisia asiantuntijoita, elintarvikeyrittäjiä ja -tuottajia. Paikallisten koulutusten ja työpajojen lisäksi järjestetään matka Hollantiin ja Saksaan, sekä näiden maiden toimijoiden vierailu Suomeen. Hanke toteuttaa koulutuksia ja työpajoja sekä pyrkii luomaan hyviä myyntikanavia näiden kolmen maan välille ja kartoittaa paikallisten tuotteiden brändin rakentamisen edellytykset ja mahdollisuudet. REKO-rinkien käyttämistä myyntikanavana kehitetään ja syvennetään.

Hankkeen toteuttaja Suomessa on Haapaveden-Siikalatvan seudun kuntayhtymä. Kansainväliset kumppanit ovat LAG Kulturlandschaft Ahaus-Heek-Legden (Saksa) sekä LAG Zuidwest Twente (Hollanti).


Katso myös