Aitoherkku

Aitoherkku-yritys syntyi Vuosi Yrittäjänä-ohjelman kautta. Opiskelijalle ohjelma tarjoaa hauskan ja käytännönläheisen työkalun yrittäjyyden sekä työelämätaitojen oppimiseen. Ohjelman aikana opiskelijat perustavat yksin tai ryhmässä oikealla rahalla toimivan NYT-yrityksen omien kiinnostustensa ja taitojensa mukaan. Opiskelijat voivat halutessaan osallistua myös kansallisiin kilpailuihin ja tapahtumiin

Projektin toteutusaika: Syksy 2023

Projektin toteutus: NYT-yritys

Mitä projektissa tehtiin:

Aitoherkku yrityksen takana toimii neljä reisjärvistä ylä-asteelaista: Laura Aho, Venla Haukipuro, Josefiina Parkkila ja Saija Hirvinen. Leivonta oli ennestään kaikille tuttua ja mieluista, joten yrityksen alavalinta oli helppo.

Yritys on leivontayritys, joka valmistaa leivontatuotteita tilaustöinä ja hoitaa kahvituksia tapahtumissa. Nuoret kertovat, että ovat oppineet paljon erityisesti asiakaspalvelusta ja siitä, mitä yrittäjyys konkreettisesti tarkoittaa. Laskutus oli myös kaikille täysin uusi asia, jonka he oppivat yritystoiminnan kautta.

Yrittäjyydessä parasta Aitoherkun yrittäjien mielestä on vapaasti työskentely, monipuolinen kehittyminen ja yhdessä tekeminen! Haastattelutilanteet yrittäjät kokevat jo luonnollisemmaksi. ”On helpompi olla esillä ja puhua yrityksestä” Josefiina parkkila toteaa.

”Vaikea miettiä miten yritystoiminta olisi lähtenyt käyntiin ilman Nuoriso Leader rahoitusta. Alussa on paljon kuluja ja hankintoja, jotka saatiin katettua Nuoriso Leader rahoituksella.”

Yrityksen pyörittämisessä on yllättänyt mahdollinen kiire ja se, miten aina on kuitenkin ehditty tehdä kaikki tilaukset yhdessä maaliin. ”Ryhmässä helppoa kun kaikilla vastuu eikä yksin tarvitse leipoa isoa tilausta” yrittäjät toteavat yhdessä.

Nuoret yrittäjät rohkaisevat toisiakin ikäisiään yrittämään. Laura, Josefiina, Venla ja Saija kokevat, että kokeilu auttaa yrittäjyyteen tutustumisessa. Jos yrittäjyys edelleen nuorena aikuisena tai aikuisena kiinnostaa, on siihen helpompi lähteä, kun yrittäjyyden realiteetit ovat jo tiedossa.


Katso myös