Kulttuurikeskus Sampola

Keskipiste-Leader valitsee ja palkitsee vuosittain rahoitettujen hankkeiden joukosta Vuoden Leader-hankkeen. Kiertävällä Pöllö-patsaalla palkitut hankkeet ovat olleet hyviä esimerkkejä uusista toimintatavoista, yhteistyön lisäämisestä tai  vaikkapa erityisen suuresta talkoohengestä. Leader-toiminnassa tavoitteena on, että hyvät käytännöt ja mallit lähtevät leviämään muidenkin toimijoiden käyttöön. Palkitsemisen tarkoituksena onkin tuoda näitä onnistumisia esille kannustavana esimerkkinä ja innostuksen lähteenä.

Vuonna 2022 palkittiin Reisjärven kk nuoriseura ry:n Kulttuurikeskus Sampola –yleishyödyllinen investointihanke.

Yleisöä kesäateatterikatsomossa

Hankkeessa rakennettiin nuorisoseurantalo Sampolan takapihalle 250 katsojan katettu kesäteatterikatsomo ja näyttämö yhteistyössä Reisjärven kulttuurinystävät  ry:n sekä sen itsenäisen alajaoston Reisjärven Harrastajateatteri RéTen kanssa.

Tämän hankkeen lisäksi nuorisoseura kunnostaa nuorisoseuran taloa muilla rahoituksilla. Toteutuessaan uuteen loistoon kunnostettu nuorisoseura sekä sen pihapiiriin rakennettu esiintymislava ja katsomo muodostavat paikkakunnalle kulttuuritoiminnan keskuspaikan, jossa voidaan järjestää säännöllistä ympärivuotista kulttuuritoimintaa ja jota voidaan tarvittaessa vuokrata myös yhdistyksille, yrittäjille ja yksityisille erilaisia juhlatilaisuuksia varten tai kokoustilaksi.

Koronan haasteista huolimatta katsomo ja näyttämö valmistuivat ajallaan kesäksi 2021 ja esityksissä kävi kaikkiaan 1300 katsojaa, joka on huomattavasti enemmän kuin aikaisempina vuosina.

Kesäteatterin valmistumisen myötä nuorisoseuran toiminta on muutenkin vilkastunut. Taloa on teatterin myötä vuokrattu jo muutamiin tapahtumiin. Syksyllä nuorisoseuran alle perustettiin myös lasten teatteri-ryhmä. Tämän palkinnon lisäksi nuorisoseura ja harrastajateatteri ovat saaneet useita muita huomionosoituksia myös valtakunnantasolla.


Katso myös