Joulukuussa myönnetyt tuet

Keskipiste-Leader ry:n hallitus esitti vuoden viimeisessä kokouksessaan 14.12. tukea kahdelle yleishyödylliselle hankkeelle ja neljälle yritykselle.  Myönnettyjen tukien myötä mm. parannetaan alueella tarjottavia palveluita ja kehitetään uusia tuotteita.

Lumisia puita

YRITYSTUET

Haittamäki Oy, Nivala: Kokeilutuki öljynvaihtovaunun prototyypin kehittämiseen 10 000 €

Crazyland Oy, Nivala: Investointituki matkailupalvelujen kehittämiseen 39 197 €

Rakennus Hänninen Oy, Haapavesi: Investointituki uuden tuotannon käynnistämiseen 25 762 €

HR-Betoni Oy, Pyhäjärvi: Investointituki kalustohankintaan 19 250 €

 

HANKETUET

Haapajärven Yrittäjät ry: Yhdessä olemme enemmän -yhteistyöhanke. Haapajärven Yrittäjät ry:n tavoitteena on yrittäjien aseman parantaminen, yhdistys toimii aktiivisesti yrittäjyyden aseman vahvistamiseksi sekä paikallisesti että alueellisesti. Korona-aika on ollut haastava yrityksille, monen yrittäjän voimavarat riittävät juuri arjen pyörittämiseen ja kehittämistoimiin ei riitä resursseja.  Yrittäjät ovat korona-aikana myös ”käpertyneet” kaikki omaan toimintaan ja yhteistyön aloittamiseksi tarvitaan joku, joka ottaa ohjat käsiin. Hankkeen tavoitteena on auttaa yrityksiä kasvamaan ja luoda positiivista ilmapiiriä. Tavoitteena on saada paikkakunnan yrittäjille yhteinen henki, kasvattaa yrittäjien määrää ja lisätä kiinnostusta yrittäjyyttä kohtaan. Hankkeen toteutus jakaantuu kolmeen osa-alueeseen: paikkakunnalla toimivien yrittäjien kontaktointi ja heidän tilanteen selvittäminen, yrittäjien välisen yhteistyön lisääminen erilaisten tapaamisten ja työpajojen merkeissä ja messujen suunnittelu alueelle yhteistyössä muiden paikallisten tahojen kanssa.  Tuki 68 000 €

Pyhäsalmen Ilmailukerho ry: OH-CNN Cessna 177 peruskunnostus -investointihanke.  Pyhäsalmen Ilmailukerho ry on toiminut 50 vuotta.  Tärkeimpiä kerhon toimintoja on palolentotoiminta, jota on tehty 30 vuoden ajan. Lisäksi suoritetaan etsintä- ja pelastuspalvelu lentoja (SAR-toiminta). Tässä SAR -toiminnassa kerho on ympärivuotisessa lähtövalmiudessa. Toimintaperiaatteena on uusien lentoharrastajien kouluttaminen ja perehdyttäminen ja yleisesti harrastuslentotoiminnan kehittäminen palveluiden turvaamiseksi. Tällä hetkellä konekalusto vaatii peruskunnostuksen toiminnan jatkamiseksi, sen avulla saadaan kerhon lentokoneen käyttöikää jatkettua merkittävästi. Tämä mahdollistaa uusien jäsenien lentokouluttamisen ja yleishyödyllisten lentopalveluiden tarjoamisen. Hankkeessa hankitaan kunnostuspaketti Cessna 177 -pienlentokoneelle Trafi:n valtuuttamasta huoltokorjaamosta. Tuki 41 630 €

 

TUKEA YHTEISÖILLE JA YRITYKSILLE PIENIIN HANKKEISIIN

Lisäksi syksyn aikana on myönnetty Yhteisö Leader –tukea yhdelle yhdistykselle ja Startti Leader –tukea seitsemän yrityksen pieniin hankkeisiin. Nuoriso Leader -tukea sai yhdeksän nuorten omaa projektia.

STARTTI LEADER -RAHOITUSTA SAANEET YRITYKSET MARRAS-JOULUKUU 2021

 1. Café Maalaisunelma, Reisjärvi: investointituki kiertävän vaunukahvilan kaluston hankintaan, 1000 €
 2. Jessica Koskela, Reisjärvi: investointituki kaluston hankintaan, 490 €
 3. Mielihyvä-hoitola, Reisjärvi: investointituki luontopalveluiden monipuolistamiseen, 1000 €
 4. Creste Oy, Haapajärvi: investointituki kaluston hankintaan, 1000 €
 5. tmi M Ahola, Pyhäjärvi: investointituki kaluston hankintaan, 1000 €
 6. GMH Dreaming, Nivala: investointituki kaluston hankintaan ja kehittämistuki markkinointiin, 164 €
 7. Strongs kuntokeskus, Nivala: investointituki kehonkoostumusmittausta varten 1000 €

 

YHTEISÖ LEADER -RAHOITUSTA SAANEET YHDISTYKSET MARRA-JOULUKUU 2021

 1. Reisjärven kristillinen kansanopistoyhdistys ry, Reisjärvi: Myyntikojujen rakentaminen Reisjärven joulutorille, tuki 500 €.

 

NUORISO LEADER RAHOITUSTA SAANEET HAKUKIERROS 4 / 2021

 1. Kiinteistöhuolto Hankilanoja, Kärsämäki: Hakija toimii 4H-yrittäjänä. Rahoituksen avulla hankitaan yrittäjälle työvaatteet. Tuki 326 €.
 2. Vanhojentanssit, Kärsämäki: Rahoituksen avulla hankitaan rekvisiittaa tanssiaisiin sekä tarjoiluiden materiaalihankintoja. Tuki 414 €.
 3. Lula NY, Nivala: Hakijoilla on NY-yritys. Rahoituksen avulla tehdään materiaalihankintoja sekä markkinoidaan tuotteita. Tuki 494 €.
 4. Neda NY, Nivala: Hakijoilla on NY-yritys, joka tuottaa autojen siivouspalveluita. Rahoituksen avulla hankitaan imuri, siivousvälineitä sekä markkinoidaan yritystoimintaa. Tuki 374 €.
 5. AGNI NY, Nivala: Hakijoilla on NY-yritys. Rahoituksen avulla tehdään materiaalihankintoja, työvälineitä sekä markkinoidaan yrityksen toimintaa. Tuki 424 €.
 6. Skydiscs NY, Nivala: Hakijoilla on NY-yritys. Rahoituksen avulla hankitaan työvälineitä sekä markkinoidaan yrityksen toimintaa. Tuki 308 €.
 7. Laho Clothing NY, Reisjärvi: Hakijalla on NY-yritys. Rahoituksen avulla markkinoidaan yrityksen toimintaa. Tuki 113 €.
 8. Meeda NY, Reisjärvi: Hakijoilla on NY-yritys. Rahoituksen avulla tuotetaan nuorille suunnattu kirja. Tuki 500 €.
 9. Siikalatvan lukion wanhat 2022, Siikalatva: Rahoituksen avulla hankitaan rekvisiittaa tanssiaisiin. Tuki 180 €.