Marraskuussa myönnetyt tuet

Keskipiste-Leader ry:n hallitus esitti kokouksessaan 4.11. tukea kahdelle yleishyödylliselle hankkeelle ja kahdelle yritykselle.  Myönnettyjen tukien myötä mm. parannetaan alueella tarjottavia palveluita sekä edistetään työllistymistä.

Mies muokkaa metallia

YRITYSTUET

PP Kaihdin Oy, Nivala: Kokeilutuki moduulihallien kehittämiseen 10 000 €

Northern Flavor Cafes Oy, Nivala: Investointituki valokuvauspalveluiden kehittämiseen 4 520 €

HANKETUET

Haapaveden Ainalin nuorisoseura ry, Ainalin nuorisoseuran energiatehokkuuden parantaminen. Haapaveden Ainalin nuorisoseuralla on vanha seurantalo Ainalin kylässä. Taloa vuokrataan ulkopuolisille ja siellä järjestetään paljon erilaisia tapahtumia kohderyhmänä haapavetiset ja koko Pohjois-Pohjanmaan asukkaat. Talo lämmitetään sähköpatterein ja sähkökulut vievät suurimman osan seuran budjetista. Tavoitteena on parantaa energiatehokkuutta ja asentaa pääasialliseksi lämmitysjärjestelmäksi ilmalämpöpumput. Kesällä ilmalämpöpumput mahdollistavat myös tilan viilentämisen, mikä on erittäin tärkeää suurten yleisötapahtumien kannalta. Lisäksi hankitaan uuden ulko-ovet, joista yhteen asennetaan älylukko vuokraustoiminnan helpottamiseksi. Tuki 5 055 €

Nivala-Seura ry: Pellon tarina.  Hankkeessa kootaan pohjalaisen kulttuurimaiseman kehityksestä kertova Pellon tarina -aiheinen kiertävä näyttely. Peltolakeus on alueemme maisemaa voimakkaasti määrittävä tekijä, mutta sen syntyhistoria on monelle tuntematon. Näyttelyn tarkoituksena on nostaa tämä yleisestä tietoisuudesta vähitellen hävinnyt tarina käsin tehdystä maisemasta uudelleen kaikkien ulottuville ja vahvistaa ymmärrystä kulttuurimaisemamme ja sen lajiston erityislaatuisuudesta. Näyttely toteutetaan kiertävän näyttelyn muodossa ja sen oheen suunnitellaan myös opetusmateriaali, joka mahdollistaa näyttelyn hyödyntämisen myös kulttuuri- ja ympäristökasvatuksen työvälineenä.

Näyttely yhdistää aiheesta hajanaisista lähteistä löytyvän tiedon ja tuo sen ensimmäistä kertaa laajan yleisön saavutettavaksi. Nykyaikaista näyttelytekniikkaa hyödyntävän toteutuksen oheen suunnitellaan myös opetusmateriaali, joka mahdollistaa näyttelyn hyödyntämisen myös kulttuuri- ja ympäristökasvatuksen työvälineenä. Kiertonäyttely valmistuu elokuun 2022 Maaseutunäyttelyyn Nivalassa, jonka jälkeen se kiertää laajasti lähialueella. Tuki 13 744 €

TUKEA YHTEISÖILLE JA YRITYKSILLE PIENIIN HANKKEISIIN

Lisäksi syksyn aikana on myönnetty Yhteisö Leader –tukea kolmelle yhdistykselle ja Startti Leader –tukea 15 yrityksen pieniin hankkeisiin. Nuoriso Leader -tukea sai neljä nuorten omaa projektia.

STARTTI LEADER -RAHOITUSTA SAANEET YRITYKSET SYKSY 2021

 1. Datanyt Automation, Nivala: investointituki uuden tuotteen kehittämiseen, 700 €
 2. Eronkoski Oy, Nivala: kehittämistuki koulutukseen, 1000 €
 3. Finnkoto Oy, Nivala: investointituki kaluston hankintaan, 910 €
 4. Horse & Power Training, Nivala: investointituki kaluston hankintaan, 280 €
 5. Johanna Nyyssölä, Haapajärvi: investointi- ja kehittämistuki uuden palvelun aloittamiseen, 615 €
 6. Tmi Jori Laitila, Kärsämäki: investointituki kaluston hankintaan, 700 €
 7. Kauneustuulet, Kärsämäki: investointituki uuden palvelun aloittamiseen, 1000 €
 8. Liikunnan ilo tmi Myllykoski, Siikalatva: investointituki kaluston hankintaan, 448 €
 9. Maalaiskartano Pihkala, Siikalatva: investointituki kaluston hankintaan, 1000 €
 10. Mainostoimisto Utumedia, Haapavesi: investointituki kaluston hankintaan, 1000 €
 11. MST-Service Oy, Pyhäjärvi: investointituki kaluston hankintaan, 1000 €
 12. Natural Indigo Finland Oy, Nivala: kehittämistuki verkostoitumismatkaan, 748 €
 13. Naturest Oy, Siikalatva: kehittämistuki koulutukseen, 1000 €
 14. Tmi Hetken Taikaa, Kärsämäki: kehittämistuki koulutukseen, 1000 €

 

YHTEISÖ LEADER -RAHOITUSTA SAANEET YHDISTYKSET SYKSY 2021

 1. Pyhä-Siika alueen Jhl 409 ry, Haapavesi: Etäyhteyslaitteiden hankinta, tuki 500 €.
 2. Keskipiste Racing ry, Siikalatva: Pop-up teltan hankinta, tuki 500 €.
 3. Haapajärven Moottorikerho ry, Haapajärvi: Varastokontin hankinta, tuki 500 €

 

NUORISO LEADER RAHOITUSTA SAANEET HAKUKIERROS 3 / 2021

 1. Tidiksen teinit, Haapajärvi: Rahoituksen avulla hankitaan Tiiton kyläkoulun ympäristöön Frisbeegolf -koreja. Tuki 500 €.
 2. U&Stream NY, Reisjärvi: Hakijoilla on striimauspalveluita tuottava NY-yritys. Rahoituksen avulla hankitaan kamera ja siihen kuvausvälineistöä. Tuki 500 €.
 3. Frosteruksen ysiluokka, Kärsämäki: Hakijat hankkivat koululaisten käyttöön popparikoneen sekä kassalippaan. Hankintoja käytetään erilaisissa varainhankintatapahtumissa.
 4. AutoLoisto, Nivala: Hakijoilla on yritys, joka tuottaa autojen fixauspalveluita. Rahoituksen avulla hankitaan kiillotuskone sekä painepesuri. Tuki 225 €.