Hyviä hankkeita palkittiin kevätkokouksessa

Keskipiste-Leader ry:n kevätkokouksessa 12.5. palkittiin alueen toimijoita perinteiseen tapaan. Kiertävä pöllöpatsas on luovutettu jo 13 vuoden ajan alueen aktiiviselle toimijalle. Palkinto on myönnetty hankkeille, jotka ovat olleet hyviä esimerkkejä uusista toimintatavoista, yhteistyön lisäämisestä tai vaikkapa erityisen suuresta talkoohengestä.

Tänä vuonna näillä perusteilla Vuoden Leader-hankkeena palkittiin Reisjärven kk nuorisoseura ry:n hanke Kulttuurikeskus Sampola.  Hankkeessa rakennettiin nuorisoseurantalo Sampolan takapihalle 250 katsojan katettu kesäteatterikatsomo ja näyttämö yhteistyössä Reisjärven kulttuurinystävät ry:n sekä sen itsenäisen alajaoston Reisjärven Harrastajateatteri RéTen kanssa.

Reisjärven toimijoiden tavoitteena on kunnostaa nuorisoseurantalo ympäristöineen paikkakunnan kulttuuritoiminnan keskuspaikaksi, jossa voidaan järjestää säännöllistä ympärivuotista kulttuuritoimintaa. Koronan haasteista huolimatta katsomo ja näyttämö valmistuivat ajallaan kesäksi 2021 ja esityksissä kävi kaikkiaan 1300 katsojaa. Kesäteatterin valmistumisen myötä nuorisoseuran toiminta on muutenkin vilkastunut ja syksyllä nuorisoseuran alle perustettiin myös lasten teatteriryhmä. Tämän palkinnon lisäksi nuorisoseura ja harrastajateatteri ovat saaneet useita muita huomionosoituksia myös valtakunnantasolla Sampolan kunnostamisesta.

Vuoden Nuoriso Leader –palkinnon ja 250 € jatkototeutusrahan sai 4H-yritys Taran Tsufee Siikalatvalta Taran kesäkahvila -hankkeesta.  Nuori 4H-yrittäjä Tara on valjastanut osaamisensa ja mielenkiinnon kohteensa yritystoiminnaksi. Tara tykkää leipoa ja halusi työllistää itsensä kesän ajaksi 4H-yrityksen kautta. Viime kesänä Tara perusti Taran Tsufee –kesäkahvilan Siikalatvan Leskelän kylälle. Lisäksi kotipihan piirissä oli mahdollisuus tutustua eläimiin kahvittelun lomassa. Nuoriso Leader -tuen avulla hankittua hattarakonetta Tara on käyttänyt kesäkahvilan lisäksi myös erilaisissa tapahtumissa vuoden aikana.  Taran Tsufee avaa ovensa myös tulevana kesänä.